Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

крим

tsn.ua

Четвер, 29 травня 2014, 17:50

Кримські біженці просять земельні ділянки у Винниках

крим

Біженці з Криму попросили депутатів Винниківської ради та громаду міста виділити земельну ділянку під будівництво житла.

Про це на пленарному засіданні Винниківської міської ради повідомив співкоординатор громадської організації "Кримська хвиля" Енвер Бекиров, передає прес-служба Винниківської міської ради.

Бекиров зазначив, що на державному рівні переселенцям важко отримати допомогу, тому вони розраховують на співпрацю з муніципальною владою.

"На жаль, держава не була готова до того, що декілька тисяч людей виїдуть з Криму. Я цими вихідними був у Києві. Там відбувся всеукраїнський з'їзд переселенців, який нагадував політичну виставу напередодні виборів. На жаль, я ще раз переконався, що держава нічого робити не буде - вона не готова, оскільки немає загальнодержавної програми щодо підтримка та пільг", – заявив Енвер Бекиров.

Також співкоординатор громадської організації "Кримська хвиля" подякував громаді Винник, яка прихистила декілька кримських родин.

"Якщо є можливість, то просимо громаду Винник розглянути питання виділення невеликого масиву, щоб декілька кримських родин змогли отримати там земельну ділянку. Тому що ми не знаємо, коли повернемося в Крим. Що буде за рік, за два, за три. Нам потрібно думати про те, де нам жити", - додав співкоординатор громадської організації "Кримська хвиля".

За словами Енвера Бекирова, кримці мають досвід роботи з відновлення ранніх зв'язків, за яким раніше у Криму реалізовували кілька проектів із залученням фінансів закордонних фондів (зокрема ЮНІСЕФ, УВКБ ООН, "Сорос" та інші). Є попередня домовленість "Кримської хвилі" з міжнародними організаціями, які готові допомогти облаштувати місця для проживання переселенців з Криму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.