Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

ремонт дороги

dzvin.org

П'ятниця, 30 травня 2014, 12:14

Дорогу з Нижанкович до Стрия відремонтують цього року за бюджетні кошти

ремонт дороги

На ремонт автодороги Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий у цьому році з Держбюджету України надійде понад 4,5 млн.грн.

Про це повідомив народний депутат України Роман Ілик.

«Ця дорога є однією з артерій, що сполучає курортні міста Львівщини як Трускавець, Східниця, Моршин в тому числі й з країнами Євросоюзу. Тому переоцінити її значення та вплив на економічний розвиток цілого регіону вкрай складно,» - зазначив парламентар.

Роман Ілик підкреслив: сьогодні те, що залишилося на згаданому напрямку, місцями «дорогою» назвати важко. Стан – жахливий, ледь придатний для проїзду. «Саме тому, спільно з народними депутатами-мажоритарниками, через округи яких проходить ця дорога, ми звернулися в Державне агентство автомобільних доріг України щодо негайного ремонту цієї автодороги»

У відповіді, яку днями торимав Романа Ілик, йдеться: за рахунок залишку кредитних коштiв, залучених у 2012 роцi, сформований перелiк об'єктiв будiвництва, реконструкцiї, капiтального та поточного ремонту, який затверджений постановою Кабiнету міністрів України «Деякi питання використання у 2014 роцi коштiв, залучених у 2012 роцi пiд державнi rapaнтії Державним агентством автомобiльних дорiг». До цього переліку, запевнили народних депутатів України, включено поточний ремонт автомобiльної дороги державного значення Т-14-18 Нижанковичi - Самбiр - Дроrобич - Стрий на дiлянцi км 86+247 - км 107+925 в сумі 4 млн. 523 тис.грн.

«В Державному агентстві автомобільних доріг України нас запевнили, що вже в цьому році за рахунок коштів Державного бюджету України ця дорога буде відремонтована. Як наслідок, вдасться відновити нормальне транспортне сполучення між населеними пунктами округу як Новошичі, Бистриця, Лужок із Дрогобичем та ін.., а також оздоровниць нашого краю із кордоном з країнами Євросоюзу. Це своєю чергою сприятиме налагодженню логістики всередині регіону, а також підвищенню туристичної привабливості наших курортів» - підкреслив Роман Ілик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.