Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

інформаційна війна

securityaffairs.co

Понеділок, 2 червня 2014, 15:33

Україна в конфлікті з Росією має медійну підтримку усього світу – Потятиник

інформаційна війна

У інформаційній війні України з Росією наша держава має союзників – світові медіа, зокрема CNN та BBC.

Про це сьогодні повідомив завідувач кафедри нових медіа ЛНУ ім. І. Франка Борис Потятиник.

«Інформаційна війна  та особливі способи її ведення залишаються актуальними для військових журналістів. Для цивільних - найкращий інструмент в інформаційній протидії – правда.  На щастя, вона є на нашому боці. Також у нас є медійна підтримка з усього світу: CNN, BBC», – вважає Борис Потятиник.

У понятті «інформаційна війна» сьогодні слово «війна» виходить на перший план.

Інформаційна війна – це річ, яка вимагає багато часу. По-перше, потрібно багато часу, щоб створити інформаційний простір, – наголосив професор.   

Борис Потятинник вважає, що російська медійна пропаганда виявилася дієвою.

«Виграла, бо пропаганда спрацювала – ми втратили Крим», – додав Борис Потятиник. Але, на думку просора, це – тимчасова перемога.

«У своїй інформаційні війні Росія перемогла і програла одночасно: позиції у світовому масштабі вона таки втратила: більшість світових медій висвітлюють події саме так, як українські. Медійна спільнота і громадянська світова – на боці України», – підкреслив Потятиник.

Сьогодні у Львові відбулась прес-конференція на тему «Інформаційна війна: як протидіяти кремлівській дезінформації?», в якій, окрім Бориса Потятиника, до участі були запрошені головний  редактор «Львівської газети» Ігор Гулик та депутат Львівської облради Олесь Старовойт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.