Варіанти,  2 червня 2014

Культурні варіанти на тиждень

У Театрі ім. Л. Курбаса тривають сценічні читання сучасної драми, розпочався останній тиждень фестивалю Віртуози, презентація нової книжки Іздрика.

Понеділок, 2 червня

Театр сучасного драматурга. Сценічне читання п’єси "Диплом" Сашка Брами. Львівський театр ім. Л. Курбаса, 18.00

Розпочався останній тиждень проекту Театр сучасного драматурга, організованого Львівським театром ім. Л. Курбаса.

Протягом двох місяців у театрі відбувалися сценічні читання п’єс сучасних українських драматургів.

Публічне інтерв’ю Мар’яни Савки з Віктором Морозовим.

Книгарня Є, 18.00

Мар’яна Савка та Віктор Морозов знайомі вже понад 20 років, тож тем для розмов у них назбиралося чимало, як професійних, так і особистісних. От вони й вирішили зробити одну зі своїх бесід публічною, щоб викласти під час неї всі свої карти на стіл.

Як Віктору співається, як живеться, мандрується, перекладається, над чим він зараз працює і як він працює, що він бачить щодня зі свого вікна… Про творчість і політику, президента і Майдан, ранкову каву і час. Словом, про все на світі розмовлятимуть Віктор з Мар’яною.

Концерт ILLARIA «Україна. Нове дихання». Клуб Picasso, 19:00

Народні обрядові пісні з нового альбому «13 місяців» в сучасній обробці звучатимуть під час концерту.

Також будуть звучати власні авторські пісні з попереднього альбому, пісня «Небо», яку співачка присвятила «Небесній сотні» та пісня, з якою ILLARIA брала участь у відборі на Євробачення – «Я жива».

Вівторок                                                                                       

Театр сучасного драматурга. Сценічне читання п’єси "Баба Пріся" Павла Ар'є. Львівський театр ім. Л. Курбаса, 18.00

Триває останній тиждень проекту Театр сучасного драматурга, організованого Львівським театром ім. Л. Курбаса.

Протягом двох місяців у театрі відбувалися сценічні читання п’єс сучасних українських драматургів.

Кіноклуб Олега Яськіва: «Приходить жінка до лікаря». Кав’ярня «Штука», 18:30

Нідерландський режисер Рену Урлеманс підійшов до проблеми хвороби жінки як до трагедії не лише окремої людини, але й цивілізаційної кризи, зумівши побачити у драмі однієї людини портрет цілої епохи.

Епохи, коли увага до ближнього розпорошується егоїстичним принципом задоволення від життя або ж інтенсивністю соціальних стосунків.

Історія, покладена в основу фільму, достатньо поширена як у кіно, так і, на жаль, у повсякденному житті – боротьба людини та її сім’ї зі смертельною хворобою.

Виставка «25 раритетів Соломіїного дому». Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької (вул. Крушельницької, 23)

В експозиції представлено 25 оригінальних матеріалів – фотографій, архівних грамплатівок і нотних видань кінця ХІХ – першої половини ХХ століття.

Ці раритети входять до складу великого – понад 20 тисяч одиниць збереження – фондового зібрання Музею і представляють 25 цілісних історій, пов’язаних з іменами славетних українських і зарубіжних музикантів: співаків Соломії Крушельницької, Модеста Менцинського, Олександра Носалевича, Михайла Голинського, Клима Чічки-Андрієнка, Мирослава Скала-Старицького, Іри Маланюк, Євгенії Зарицкої, Сельми Курц, Енріко Карузо, піаністів Любки Колесси і Дарії Гординської-Каранович, композиторів Михайла Вербицького, Миколи Лисенка, Василя Барвінського, Станіслава Людкевича, Ріхарда Штрауса та Ріхарда Вагнера.

Новий виставковий проект «25 раритетів Соломіїного дому» презентується також і у рамках відзначенню 25-ліття діяльності меморіального Музею славетної української співачки.

Середа, 4 червня

Театр сучасного драматурга. Сценічне читання "...п'єса Шекспіра "12 ніч", зіграна акторами далекої від Англії країни, що і не знали ніколи слів Шекспіра..." - КЛІМ. Львівський театр ім. Л. Курбаса, 18.00

Триває останній тиждень проекту Театр сучасного драматурга, організованого Львівським театром ім. Л. Курбаса. Протягом двох місяців у театрі відбувалися сценічні читання п’єс сучасних українських драматургів.

Благодійна виставка «Мистецтво заради дітей». Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла

Художники давали майстер-класи юним митцям і разом вони створювали унікальні картини.

До проекту залучені : Віктор Жмак, Михайло Демцю, Тарас Бенях, Петро Старух, Соломія Ковтун, Роман Пиза, Уляна Нищук-Борисяк, Ольга Опанащук, Остап Лозинський, Петро Сипняк, Іванка та Олександр Войтовичі.

В рамках виставки буде відбуватися тихий аукціон, завдяки якому усі охочі зможуть придбати ці унікальні картини.

Вилучені кошти підуть на облаштування митецької кімнати для дітей у Центрі Опіки Сиріт.

Концерт Національного хору Грузії Тбілісі. Львівський театр опери та балету, 19:00

Ансамбль Тбілісі був створений в 1980 році. У репертуарі ансамблю в основному грузинські народні пісні та пісні грузинських композиторів.

Під час існування ансамбль дав понад 5000 концертів як в Грузії, так і за кордоном: США, Японія, Бельгія, Нідерланди, Чехія, Італія, Франція, Англія, Україна, Естонія і в інших країнах неодноразово, ансамбль видав 8 CD дисків і один 6 -серійний документальний фільм під назвою «З піснею навколо світу». Ансамбль «Тбілісі» в 1997 році був нагороджений орденом Честі Грузії.

Керівник ансамблю – Заслужений діяч мистецтва Грузії, лауреат державної премії Роберт Гоголашвілі, директор ансамблю – кавалер ордена честі Заза Мамаладзе.

Фільм Чаклунка

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси (ІМАХ 3D): 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00, 21:00, 23:00

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (синій зал, 3D): 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00, 21:00

Кінотеатр Кінопалац ім. О.Довженка. Сеанси (червоний зал, 3D): 13:10, 15:10, 19:30

Вона – підступна чаклунка та такою вона була не завжди. Коли у її королівство вдерлися чужинці, у жорстокій боротьбі вона намагалася захистити свої володіння.

З часом її серце перетворилося на камінь. У гніві Малефісента проклинає Аврору, з часом чаклунка шкодує про свій вчинок, адже саме Аврора зможе спасти її королівство.

Фільм за мотивами казки «Спляча красуня». Виконавиця ролі чаклунки Анджеліна Джолі зізналась, що костюм та грим робили її образ настільки страшним, що діти на знімальному майданчику її боялися. Усі, крім рідної доньки – Вівьеє Долі-Пітт, яка зіграла маленьку принцесу Аврору.

Фестиваль Віртуози. 20 років гурту MANSOUND. Львівська філармонія, 19.00

У межах фестивалю Віртуози відбудеться концерт до 20-річчя київського гурту ManSound. У програмі – джаз, класика, народна та популярна музика.

Четвер, 5 червня

Театр сучасного драматурга. Сценічне читання п’єси "Євангеліє від Пилата" Юрія Яремка. Львівський театр ім. Л. Курбаса, 18.00

Триває останній тиждень проекту Театр сучасного драматурга, організованого Львівським театром ім. Л. Курбаса. Протягом двох місяців у театрі відбувалися сценічні читання п’єс сучасних українських драматургів.

Концерт DrumТиАтру і презентація книги Юрка Іздрика Ab out. Кав’ярня Львівська Копальня Кави, 19:00

Буде музика, поезія, ритми і танці, сміх і сльози, зворушення і чуття, гумор і натхнення. Юрко Іздрик, Грицько Семенчук та Олексій Гмиря творять DrumТиАтр.

Фестиваль Віртуози. Концерт «Вершини віртуозного романтизму». Львівська філармонія, 19:00

В рамках XXXІIІ Міжнародного фестивалю музичного мистецтва «Віртуози» Богдана Півненко (скрипка) та Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» виконують романтичні перлини класичної музики.

У програмі: Джоаккіно Россіні. Соната № 3, Нікколо Паганіні. Концерт № 1 Ре мажор, Петро Чайковський. Серенада для струнних, Концерт «Поезія/музика»

Мистецький проект Сакральний простір ІІІ. Культурно-мистецький центр «Дзиґа» (

Учасники: Тереза Барабаш, Михайло Барабаш, Влодко Костирко, Антон Логов, Данило Мовчан, Альбіна Ялоза.

П’ятниця, 6 червня

Театр сучасного драматурга. Сценічне читання п’єси "Свиняча печінка" Сашка Брами. Львівський театр ім. Л. Курбаса, 18.00

Триває останній тиждень проекту Театр сучасного драматурга, організованого Львівським театром ім. Л. Курбаса. Протягом двох місяців у театрі відбувалися сценічні читання п’єс сучасних українських драматургів.

Концерт «Музика води». Львівська філармонія, 19:00

До 110-річчя від дня народження педагога Лідії Голембо львівські піаністи Оксана Рапіта, Мирослав Драган і їхній син Андрій Драган чи не вперше втрьох одночасно виступатимуть на сцені.

Вони відповідають концепції назви, яка пішла від твору Клода Дебюсі «Море», написаного для шести рук в оригіналі.

Добре відома симфонічна поема Клода Дебюссі «Море» написана для великого симфонічного оркестру. Та оригінальний запис Клода Дебюссі був зроблений для трьох піаністів.

Проект «Майстерня міста 2014». Площа перед університетом ім. І. Франка

Проект «Майстерня міста 2014» – це відкритий майданчик для всіх, кому не байдуже власне місто і хто бере активну участь у його відновленні та розвитку.

Культурно-урбаністична ініціатива «Майстерня міста» відбувається вже третій рік поспіль в рамках спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова».

До проекту залучені Львівська міська рада, об’єднання мешканців, громадські організації, іноземні експерти, культурні ініціативи та безпосередньо жителі міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.