Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

люстрація

argumentua.com

П'ятниця, 6 червня 2014, 15:49

У люстраційному списку громадськості з’явились нові прізвища керівників держпідприємств Львівщини

люстрація

Громадські активісти Львівщини включили до люстраційного списку генерального директора УМГ «Львiвтрансгаз» Леоніда Мельника.

Про це сьогодні на прес-конференції у Львові повідомив представник ВГО "Українська спілка активістів Майдану "Нескорені" Олександр Лабецький.

Активісти пояснюють цю вимогу співпрацею Леоніда Мельника з Партією регіонів.

Лабецький наголосив на тому, що продовжиться люстрація керівництва міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького та Львівського державного лісогосподарського об’єднання "Львівліс".

"Активісти таки добились звільнення генерального директора міжнародного аеропорту "Львів" Романа Гонтарєва, але на цю посаду було призначено його заступника, а потім людину з Одеси, аналогічно лояльну до Партії Регіонів і "старої системи", - пояснив він.

Лабецький закликав у питаннях люстрації діяти радикально та обіцяв, що громадськість не залишить цю справу у спокої. Він також поскаржився, що прогресу у ситуації досягти важко, адже не лише керівники ігнорують вимоги громадськості та трудового колективу, але й міністерство.

«Не можна так відверто сміятись нам в обличчя і казати: «Хлопці, ви нічого не зробите». Зробимо. Якщо не ми, то приїдуть хлопці з Майдану, чи зі Сходу. Поки що ми працюємо в правовому полі, але коли приїдуть вони, ми не зможемо стримати народний гнів. Бо за 100 днів нового уряду нічого не змінилось», - додав представник ГО "Самооборона Львівського Євромайдану" Валентин Середюк.

Сьогодні у Львові відбулась прес-конференція «Чому уряду зручно працювати зі «смотрящими» «Саші-Стоматолога» на Львівщині?» за участю Валентина Середюка представника ГО "Самооборона Львівського Євромайдану" та Олександра Лабецького, представника ВГО "Українська спілка активістів Майдану "Нескорені". Звітували про чотиримісячну діяльність у справах люстраційного процесу.

Нагадаємо, люстраційна громадянська ініціативна розпочалась 7 травня. Наразі, серед державних структур, на чолі яких стояли представники чи прибічники Партії Регіонів, активісти домоглися зміни начальника ГУМВС України у Львівській області Олександра Рудяка. Ним став Дмитро Загарія.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.