Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

володимир івасюк

molbuk.ua

Четвер, 12 червня 2014, 13:34

Прокуратура взялася розслідувати обставини загибелі Івасюка

володимир івасюк

Генпрокуратура скасувала постанову слідчого щодо закриття кримінальної справи за фактом смерті українського композитора Володимира Івасюка, якого знайшли повішеним в лісі поблизу Львова.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

«З огляду на значний суспільний резонанс, який у свій час викликала і на даний час непокоїть громадськість загадкова смерть композитора, а також з метою повного, всебічного та неупередженого дослідження усіх обставин смерті В. Івасюка, необхідності перевірки на причетність до позбавлення його життя певного кола осіб, Генеральною прокуратурою скасовано постанову про закриття кримінальної справи», — повідомили в Головному управлінні Генпрокуратури.

Таке рішення було прийнято за результатами розгляду звернення члена Консультативної ради при Генеральній прокуратурі України.

Розслідування причин та обставин смерті композитора доручено досвідченим слідчим.

Нагадаємо, органами прокуратури в 1979-1980 роках, а також упродовж 2009-2012 років проводилося досудове слідство у кримінальній справі за фактом смерті В. Івасюка, за результатами якого в листопаді 2012 року справу необґрунтовано закрито за відсутністю складу злочину.

8 травня 1979 року 30-річного Володимира Івасюка було знайдено мертвим у Брюховецькому лісі під Львовом, офіційною версією смерті назвали самогубство.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.