Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

центр міської історії центрально-східної історії

wikimapia.org

Четвер, 12 червня 2014, 16:54

У Львові представили інтерактивну історичну виставку у цифрових ґаджетах

центр міської історії центрально-східної історії

Новий мультимедійний формат історичного проекту запропонували львів’янам дослідники Центру міської історії.

Про це Варіанти поінформували в Центрі міської історії Центрально-Східної Європи.

Оцифровані поштівки, фотографії, відео різних жанрів про життя міст і містечок Центрально-Східної Європи, давні карти та унікальні історичні архіви розміщені у вільному доступі на виставці «Минуле у «цифрі»: місто, історія та цифрові технології». 

Проект розглядає питання ролі нових медіа та ІТ-технологій в осмисленні та переосмисленні минулого. Виставка спрямовує до міркувань над перевагами та викликами формату публічної історії як співпереживання у сприйнятті минулого, проблематикою оцифрування історичних матеріалів та нових форм документування подій, якими стали, наприклад, Instagram, стріми тощо.

Інтерактивність – ключова особливість нової виставки Центру міської історії. Цифрові історичні проекти Центру, які складають ідею експозиції, представлені на мультимедійних пристроях із сенсорними дисплеями та дозволяють максимально ознайомитися із напрацюваннями дослідників, відчути історію «на дотик». Поруч із цифровими ґаджетами розміщені також звичні інструменти історичних досліджень, наприклад, картковий каталог з бібліотеки чи давні карти міст.

Виставка створена на перетині «традиційної» та «цифрової» історії і є прикладом публічної історії – яка покликана популяризувати минуле, підвищувати зацікавлення широкої громадськості історичними фактами і подіями, зміцнювати усвідомлення важливості історичних контекстів минулого.

Довідка. Центр міської історії є інституцією, яка поєднує дослідження міст, їхніх громад та культур з такими форматами публічної історії як освітні програми та виставки. У наших проектах ми намагається критично і по-новому досліджувати минуле з перспективи міст, робити дослідження доступними для широкої аудиторії і створювати простір для дискусій та обміну думками між різними середовищами, між академічною спільнотою та широкою громадськістю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.