Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

верховна рада

narodka.com.ua

Середа, 18 червня 2014, 09:42

Верховна Рада розширила права місцевим громадам

верховна рада

Верховна Рада ухвалила в цілому проект закону про співробітництво територіальних громад.

Про це пише "Голос України".

За словами доповідача, віце-премєр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимира Гройсмана, підготовка цього законопроекту зумовлена необхідністю створення законодавчої основи для кооперації ресурсів органів місцевого самоврядування з метою вирішення спільних проблем життєдіяльності територіальних громад на місцевому рівні, більш ефективного надання послуг місцевому населенню, створення спільних об’єктів муніципальної інфраструктури для декількох територіальних громад.

Під час обговорення народні депутати наголошували, що цей документ має стати тільки першим кроком на шляху децентралізації влади та посилення прав місцевих громад.

«Сьогодні в парламенті вже знаходиться декілька законопроектів, які стосуються місцевого розвитку та децентралізації, які я прошу підтримати», -- повідомив, підбиваючи підсумки обговорення В. Гройсман та додав, що уряд також готує проекти нових Бюджетного та Податкового кодексів, котрі дозволять залишати більше коштів на місцях. «А зміни до Конституції дозволять надати місцевому самоврядуванню і нові повноваження, і нову відповідальність», -- наголосив віце-прем’єр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.