Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

храм Христа Спасителя

Середа, 18 червня 2014, 16:55

Сех просить Кабмін скасувати рішення про передачу майнового комплексу УПЦ МП

храм Христа Спасителя

Ірина Сех просить скасувати розпорядження Кабміну про передачу майнового комплексу військового містечка на вул. Пекарській у власність релігійній громаді УПЦ МП.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Йдеться про розпорядження Кабміну від 17 жовтня 2013 року щодо передачі у власність майнового комплексу військового містечка №212 по вул. Пекарській, 57-59 у м. Львові із сфери управління Міноборони України до сфери управління Львівської ОДА для його подальшої передачі у власність релігійної організації Львівської єпархії Української православної церкви.

«Акти Кабінету Міністрів України та Львівської ОДА не містять жодної мотивації чи обгрунтування щодо передачі зазначеного майнового комплексу у власність певній релігійній громаді, що викликає сумнів у їх неупередженості та правомірності. Реалізація цих актів загрожує суспільній злагоді та спокою на Львівщині, громада якої дуже чутлива до релігійних питань», – зокрема йдеться у листі голови Львівської ОДА.

Нагадаємо, право на майно відстоює громада п'ятидесятників, який належить частина частина приміщення цервки та кілька захристійних приміщень на вулиці Пекарській, 57-59. П'ятидесятникам потрібний спірний комплекс для належного догляду за храмом.

Свого часу Львівська міськрада зверталась до Міністра оборони з проханням не передавати майновий комплекс по вул. Пекарській 57-59 Львівській єпархії УПЦ МП.

Проте процедуру передачі комплексу УПЦ МП було розпочато Кабміном за часів губернаторства Віктора Шемчука, а завершено головою Львівської ОДА Олегом Салом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.