Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

адвокати

avelex.ua

Понеділок, 23 червня 2014, 14:03

Уряд скасував відшкодування витрат адвокатів, котрі надають безоплатну вторинну правову допомогу

адвокати

Кабінет міністрів України скасував відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. 

Про це йдеться у постанові уряду № 192 від 18 червня 2014 року, пише РБК-Україна.

Так, уряд вніс зміни до постанови № 130 від 4 березня 2013 р., прибравши звідти положення, згідно з яким на відшкодування витрат адвокатів, пов'язаних з наданням безоплатної вторинної правової допомоги спрямовуються бюджетні кошти.

Згідно з новою редакцією порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, бюджетні кошти спрямовуються лише на:

- оплату послуг та відшкодування витрат (оплату діяльності) з надання безоплатної вторинної правової допомоги адвокатів, які надавали таку допомогу протягом поточного бюджетного періоду, а також адвокатів, які розпочали надавати таку допомогу до початку поточного бюджетного періоду і надавали її до виникнення визначених законом підстав для припинення надання безоплатної вторинної правової допомоги;

- оплату праці адвокатів з надання громадянам правової допомоги у кримінальних провадженнях (кримінальних справах), які до 1 січня 2013 р. здійснювали захист за призначенням слідчого, прокурора, слідчого судді (суду), а також адвокатів, які розпочали здійснювати такий захист до 1 січня 2013 р. і здійснюють його до закінчення кримінального провадження (кримінальної справи).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.