На Львівщині родичі прикордонників вимагали для них статусу учасників бойових дій

Понеділок, 23 червня 2014, 20:48

Родичі львівських прикордонників пікетували Західне регіональне управління Держприкордонслужби. Вони вимагали статусу учасників бойових дій для своїх чоловіків та синів, які зараз перебувають у гарячих точках на Сході. 

Також люди просили у військового командування нарешті розповісти правду про те, де ж таки несуть службу вояки, повідомляє ZIK.

Родичі розповідають: за офіційними документами, прикордонники з Львівщини перебувають у Бердянську, в Запорізькій області. Однак, телефонуючи додому, солдати розповідають, що несуть службу у гарячих точках Луганщини, просто під обстрілом. Тож залучившись підтримкою активістів із "Оновленого Автомайдану" і "Варти 1", родичі вимагають у начальником регіонального управління надати довідку, яка б засвідчила, що бійці зі Львова справді перебувають в "гарячих точках".

«Вони там знаходяться, ніби, нелегально. Статусу правового в них ніякого немає. Якщо ж, не дай Боже, із хлопцями щось станеться, ніхто нічого не доведе», – обурюється батько прикордонника Володимир Крижанівський.

Начальник регіонального управління у відповідь запевняє: наказ про участь прикордонників із Львівщини у бойових операціях цілком офіційний, хоч і не письмовий. І в довідці, мовляв, на це немає потреби. До того ж, учасниками бойових дій військових може визнати лише Кабмін. Однак генерал запевняє: ті, хто зараз захищає східний кордон, такий статус отримають. Інакше, обіцяє, написати рапорт на звільнення.

«Я готовий вам надати таку довідку. Однак не можу зрозуміти, що вона вам дасть. Я йду на це. Я не маю підстав видавати вам таких довідок, але я готовий її підписати, тому що я знаю точно: прикордонники зараз там», – розповів начальник Західного регіонального управління Держприкордонслужби Артур Горбенко.

Врешті усі погодились на тому, що членам сімей віськових таки видадуть довідки. Перемога невелика, але навіть цією звісткою родичі одразу ж діляться зі своїми рідними вояками, які захищають державний кордон на Луганщині.

«Людям залишається тільки сподіватися, що на східному кордоні тепер відчують їхню підтримку», – зазначає автор сюжету, журналіст Данило Мокрик.

Мітки: