Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Середа, 25 червня 2014, 14:36

У Львові пікетували батьки, обурені хабарництвом у дитсадках

Сьогодні, 25 червня, під Ратушею львівські батьки провели акцію-пікет проти корупції та хабарництва під час прийому дітей до дитсадків.  

На думку батьків, електронна черга не виконає своїх функцій і хабарництво триває.

За словами пікетувальників, основна проблема полягає в тому, що елекронна черга реєстрації не є досконалою, а списки – закриті. Таким чином, публічна інформація про пільговиків, осіб які можуть бути позачергово зараховані, відсутня.

Також існують паперові черги, які скаладалися безпосередньо в садочках і вони також зміщають елекронні списки.

Отже, якщо ви сьогодні в списку 19-ті, то через три місяці можете бути 57-ті.

«Я вже зареєструвала донечку, - каже Христина, мати восьмимісячного немовляти. - Мене запевнили, що все буде гаразд і порадили приходили за три роки. Проте я хочу, щоб елекронна реєстрація давала дитині реальне право потрапити в садочок. Бо зараз це є суто статистичні дані, які збирає міська рада. Хочемо, щоб при реєстрації дитини ми мали чітку гарантію, що в садочок дійсно потрапимо. А також хочемо, щоб списки тієї елекронної реєстрації були відкритими».

Галина Слічна, керівник управління освіти Львова, запевняє, що садочки переповнені. А у плутанині звинувачує батьків, які неправильно вказали дату зарахування та нарікає на паперові списки, які зміщують елекронні черги.

1000 гривень, таку суму «благодійного внеску» запропонували Ользі, матерітрьох дітей, аби прийняти старшу донечку.

«Мені сказали, що місць немає, – каже Ольга. – Але потім запропонували дати «на ліжка». Бо ліжок в групі не вистачає. Донечці вже чотири, а який сенс давати 1000 гривень на два роки? А те, що візьмуть – це не факт».

Нагадаємо, шо електронна черга в дитячі садоки була введена у жовтні минулого року, як спосіб уникнення корупції.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.