Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ліс

volynnews.com

Середа, 25 червня 2014, 15:32

У Брюховичах вирубують ліс під забудову. Порошенка просять втрутитися

ліс

Активісти просять президента Петра Порошенка взяти під особистий контроль розслідування щодо знищення 19,1 га Державних лісів першої групи, кліматологічно-оздоровчого призначення, у курортній зоні Брюхович.

Порошенка також просять створити комісію з метою комплексного розслідування знищення Державних лісів І групи оздоровчого призначення та притягнення до відповідальності фігурантів цієї справи.

Як стверджують активісти, у 2004 році Брюховицька селищна рада, незаконно прийняла рішення про вилучення лісових земельних ділянок і передачу їх в оренду, з правом викупу, двом приватним фірмам ПП «Буддизайн» і ТзОВ «Новобуддизайн». Фірми перепродали землю іншим особам, після цього розпочалася вирубка лісів під будівництво котеджів.

За словами активістів, під загрозою функціонування опинилась Львівська міська кардіологічно-реабілітаційна лікарня, яка облаштована необхідним устаткуванням на території цього лісу.

На цій території є численні захоронення жертв Голокосту, про що свідчать корінні мешканці селища Брюхович, аерофотознімки 1940-х років та залишки могил. 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.