Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

LvivKlezFest

lviv.travel

Четвер, 26 червня 2014, 15:38

«LvivKlezFest» пройде під гаслом «Євреї за єдність України»

LvivKlezFest

З 1 до 13 липня у Львові вже вшосте проходитиме міжнародний фестиваль клезмерської музики «LvivKlezFest».

Цьогорічний фестиваль клезмерської музики пройде під егідою «Євреї за єдність України», повідомила прес-служба Львівської міськради.

Організатори пропонують дуже насичену та яскраву програму, що розпочнеться 1 липня прем'єрою проекту «BroadwayZone», який представить Львівський молодіжний академічний симфонічний оркестр «ІНСО-Львів» у приміщенні Львівської обласної філармонії.

Як зазначили організатори, «LvivKlezFest» - це спроба відтворити втрачену єврейську музичну культуру і відродити ту частину галицької мультикультурної столиці, яка була знищена у вогні Голокосту.

«Ми дуже раді, що бренд «LvivKlezFest» став львівським надбанням. З огляду політичної ситуації, яка склалася в країні, проходили суперечки щодо проведення фестивалю чи його відміни. Але порадившись, дійшли до висновку, що саме в такий час, саме в цьому році, це вкрай необхідно. Ми дуже хотіли довести, що ми, євреї, вільно живемо у Львові, вільно розвиваємось. Розвиваємо не тільки свою культуру, але й галицьку культуру, адже наша культура є її складовою. Ми хочемо довести, що ще не вмерла Україна, ні слава, ні воля!», - зазначила Адель Діанова, директор Всеукраїнського Єврейського благодійного Фонду «Хесед - Ар`є», голова оргкомітету фестивалю «LvivKlezFest 2014».

Як повідомили організатори, всі кошти вилучені з концертів будуть передані на фронт, а також будуть стояти скрині для пожертв, які використають для придбання одягу, взуття, бронежилетів для солдат.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.