Варіанти,  27 червня 2014

Варіанти на вікенд

варіанти на вікенд

Стартує сезон фестивалів під відкритим небом, у Майстерні міста – чергові акції, у Театрі ім. Л. Українки – прем’єра.

Музика

Субота, 28 червня

Орест Лютий: «Сувора українізація». Клуб-ресторан The Gas Station, 20:00

Музичний проект Антіна Мухарського, презентація альбому Сувора українізація – у День Конституції тільки у Львові.

Open Air Zахідна точка. База відпочинку «Мандичі». 28-29 червня

Новий фестиваль танцювальної музики. Масштабна вечірка на відкритому повітрі: 2 дні та 2 ночі музики від кращих діджеїв України.

Початок 28 червня о 13:00, закінчення 30 червня о 9:00.

Фестиваль Rakovets Fest. Стадіон Колос (Радехів). 28-29 червня

Новий фестивальчик на Львівщині відбудеться. У програмі не тільки концерти, а й читання віршів, лицарські бої, козацькі забави та інші розваги.

Серед хедлайнерів музичної частини: Антитіла, Roch-H, Тінь Сонця. Також виступатимуть: Один в каное, Фліт, Механічний Апельсин, Cover Jamта інші.

Театр

Вистава «Ma-na Hat-ta». Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, 19:00

В основі – радіоп’єса Інгеборг Бахман «Добрий бог Манхеттену».

Театрознавець Марисі Нікітюк: «Спектакль про любов, про любов-метафору, про ідеальний образ любові. Відбувається суд над Добрим богом Манхеттену, який (чомусь разом з білками), опікується справжньою любов’ю і тими, хто до неї здатний. Він розповідає історію, яку показують Ян і Дженіфер — європеєць і американка. Сучасні закохані безликі та еклектичні, проте вони також розуміють, що жити їм треба для любові. Зустрівшись випадково на вулиці, нанюхавшись кокаїну в клубі, зайнявшись сексом, вони продовжують триматися одне одного, і скоро з випадкових коханців перетворюються на архетипних закоханих».

28-29 червн. Вистава «Divka». Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки, 18:00

Сучасну інтерпретацію однієї із найвідоміших українських п’єс «Наталка Полтавка» Івана Котляревського представить режисер та новий керівник Львівського драматичного театру ім. Л. Українки.

Неділя, 29 червня

Вистава «Лісова пісня». Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, 19:00

Вистава за п’єсою Лесі Українки у трьох колядах. У виставі використані пісні фольклорних гуртів «Кросна», «Божичі», «Древо». Режисер – Андрій Приходько.

Мистецтво

Виставка художнього скла Ольги Турецької «Дві душі». Галерея Зелена канапа

В експозиції Дві душі представлено скляні панно, об'ємні композиції, світильники та обрамлення для дзеркал виконані у техніці ф’юзінг.

Ольга Турецька познайомилась з технологією ф'юзінг на кафедрі художнього скла в Львівській Академії Мистецтв.

Довідка: Технологія ф'юзінг полягає в тому, що зі спеціального скла вирізають потрібні елементи, викладають в потрібну композицію і спікаються при температурі 800 *С в муфельній печі.

Виставка «Минуле у «цифрі»: місто, історія та цифрові технології». Центр міської історії Центрально-Східної Європи

Науково-пізнавальна виставка розташована у трьох залах виставкового простору. Це текст та візуальне наповнення, використання цифрових засобів, це інтерактивна стіна, сенсорні екрани, ігрова консоль з відеогрою.

У виставці демонструються проекти у контексті масштабних та глобальних змін, які несуть цифрові технології для нашого сприйняття минулого.

Піднімаються питання ролі істориків та активістів не-істориків у формуванні знання та відображення минулого для широкої публіки.

Виставка «Меню як мистецтво – ІІ». Палаццо Бандінеллі

Виставка французьких та американських ресторанних меню ХIХ ст.- першої половини ХХ ст. з колекції відомого львівського ресторатора Вардкеса Арзуманяна.

На виставці презентовано близько сотні меню, які були оформлені відомими французькими графіками ХХ ст. – Франциском Пульбо, Жоржем Емаром, Луї Жу, Жоржем Вілла та ін.

Серед експонатів – меню Титаніка за день до трагедії. Також можна обачити меню з оригінальними ілюстраціями Альфонса Мухи.

Інше

InspiredMeeting: Аня Морозова про подорожі в Азії. Антикафе «CoMMuna», 12:00

Героїня першого InspiredMeeting – Аня Морозова, учасниця проекту AnnaMariiaTimes – подорожі навколо світу, що стартувала минулої осені в Києві.

Разом зі своєю подругою Марусею, Аня шість місяців подорожувала країнами Азії за допомогою автостопу та доброти людей, які приймали їх.

Inspired Meeting – це зустрічі для обміну ідеями, досвідом, розширення кругозору і кола знайомих, а також натхненні розповіді крутих людей, які мають чим поділитись з нами.

Аня, що ненадовго повернулась до України, розповість нам про те, як не втрапити в халепу під час мандрівок, що варто дивитись у нових країнах, та як знайомитись з невідомими раніше людьми.

LvivGamesBikePolo. Площа перед університетом ім. І. Франка, 28-29 червня

У межах «Майстерні Міста» відбудеться змагання з велополо LvivGamesBikePolo. Участь візьмуть команди з Києва, Харкова, Львова. Запрошено: Варшаву, Кривий Ріг, Люблін, Мінськ, Одесу.

Велополо – командна гра, у якій використовують м’яч з волоку діаметром 10 см. Для ударів також використовують дерев’яний молоточок.

Проект «Майстерня міста 2014». Площа перед університетом ім. І. Франка

28 червня

12.00-18.00 – Вело-майстерня Ровер Діда

18.00-20.00 – Паркова дискусія «Культура вулиць», ЛММГО Мистецька майстерня Драбина

20.30-23.00 – Показ фільму «Знеструмлені», Фестиваль кіно та урбаністики «86»

29 червня

12.00-19.00 – Вело-майстерня Ровер Діда/Змагання з Вело Поло

20.00-23.00 – Презентація відео-проекту «Naked Lviv», Wiz-Art

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.