Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

джерело

vk.com

Вівторок, 1 липня 2014, 13:45

45% води у львівських джерелах не відповідають санітарним вимогам, – Держсанепідслужба

джерело

За мікробіологічними показниками, 45% проб води не відповідають вимогам санітарного законодавства.

Вони забруднені бактеріями групи кишкової палички. 

Про це йдеться у дослідженні Львівського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби, повідомила прес-служба Львівської міськради.

У Львові каптажі-джерела, з яких було взято проби, знаходяться у Стрийському парку, парку «Залізні води» (на вул. Тернопільська та вул. Мишуги), також є два джерела в лісопарку «Погулянка». Окрім того, джерела розташовані за адресами: вул. Замкова, вул. Шевченка, 8, вул. Б. Хмельницького, 24 (біля бази відпочинку «Винниківське озеро»), вул. Незалежності, 12, вул. Львівська та у с. м. т. Винники (вул. Лермонтова, 6).

Лікар з комунальної гігієни відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень М. Задорожна попереджає, що, з метою запобігання забруднення води в каптажі-джерелі, необхідно щорічно чистити джерела та турбуватись про благоустрій прилеглої території.

«Каптажі-джерела слід розташовувати на незабрудненій та захищеній території, що знаходиться вище за течією ґрунтових вод на відстані, не меншій, ніж 30 м від магістралей з інтенсивним рухом транспорту, та не меншій, ніж 50 м від вбиралень, вигрібних ям, споруд та мереж каналізації, складів добрив та отрутохімікатів, інших місць забруднення ґрунту та підземних вод. З території каптажа-джерела має бути відведення поверхневого стоку», - розповідає лікар М. Задорожна.

Варто пам’ятати, що питну воду з джерела можна споживати тільки тоді, коли вода відповідає усім санітарним вимогам. Зберігати її у власній тарі не варто довше, ніж 24 години, за умов її зберігання у чистій закритій посудині, при температурі від 5° C до 20° C.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.