Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Варіанти.net

Понеділок, 11 червня 2012, 11:10

Українця затримали на пункті пропуску Краковець-Корчова

В Корчовій митники затримали українця за спробу ввезення до Польщі двох годинників з панелі приладів літака або вертольота. Про це повідомила прикордонна служба в Корчовій.

У середу, 5 червня, на пункті пропуску в Корчовій, під час в'їзду до Польщі українського автобусу, стаціонарні радіометричні прилади показали кількаразове перевищення радіаційного фону. Працівники прикордонної служби додатково виміряли за допомогою портативного пристрою, який показав, що випромінювання виходить від двох таких годинників.

Годинники, ймовірно, були вилучені з літака (вертоліт). Один з годинників перевозили в багажному відділенні автобуса, а інший - в ручному багажі. Власником годинників виявився 60-літній громадянин України.

Українець запевняв, що не знав про те, що годинники випускають іонізуюче випромінювання, і добровільно віддав їх прикордонній службі.

Після консультацій з Центром надзвичайних радіаційних ситуацій Національного агентства з атомної енергії в Варшаві, годинники залишили в прикордонної службі до приїзду дозиметричної групи Національного агентства з атомної енергії.

Ці годинники будуть відправлені до Департаменту утилізації радіоактивних відходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.