Ірина Марушкіна,  11 червня 2012

Про те, як німецький жлоб розвів толерантну львівську міліцію, а остання – всю Україну

Перші дні Євро-2012 минули у Львові, без перебільшення, ідеально – майже не було про що писати - всі міські і державні служби спрацювали добре.

Свою відкритість, дружелюбність і толерантність до іноземних гостей міста масово демонстрували не лише городяни, але й, що особливо приємно, львівські правоохоронці. Навіть в один момент вони в жертву отої толерантності принесли свою службову пильність.

Добрим проявом толерантності стало те, що правоохоронці відпустили німецьких вболівальників, які поцупили візок з купленими харчами в одному з супермаркетів Львова. Тим більше, що візок міліціонери швидко відшукали і повернули власникові – супермаркету.

От якщо б цьому місці прес-служба львівської міліції поставила крапку, не було би жодних проблем. Але на хвилі самозахопленості від того, що сталося, і від того, які вони толерантні, львівські міліціонери вирішили поділитися деталями інциденту з пропажею візку.

«Під час перевірки було з’ясовано, що громадяни Німеччини не знали, що скоюють крадіжку, адже у них дозволено такі візки забирати від супермаркету додому, звідки їх вже назад забирають працівники відповідних служб», - розповідають вони у прес-релізі.

Прочитавши пояснення німців, ми забули про толерантність та все інше, бо ця інформація несла в собі абсолютну новизну для нас. 

Позаяк Google не видавав жодного підтвердження сказаному німцями про те, що в супермаркетах Німеччини дозволено візки отак просто забирати додому, а потім їх ще збирають працівники спеціалізованих служб, ми вирішили звернутися до знайомих і запитати їх у Facebook про те, чи насправді шопінговий сервіс в Німеччині просунувся так далеко.

Як ви здогадуєтеся, закордонні знайомі були не менше нас здивовані почутим. Вони розповіли, що самовільне забирання візків з супермаркетів це, насправді, велика проблема в Німеччині. Деякі несвідомі і напрочуд ледачі німці, а точніше – жлоби, яких «кумарить» розвантажити одразу ж візок під магазином і поставити його на місце, пакують товари прямо у візку в буси, везуть це все додому, а потім кидають візки в під’їздах. Отож двірникам доводиться і справді збирати і повертати ці візки до магазинів, бо вони заважають сусідам пересуватися домовими сходами. Нам не вдалося з’ясувати, хто в Німеччині за це все платить і чи були випадки, коли німців штрафували за такі дії. Але все одно виглядає на те, що цього разу львівська міліція мала справу з німецькими жлобами. І замість того, щоб дати їм належну відсіч, проявила рідкісну толерантність.

Більше того, позаяк ця інформація була розтиражована масово Інтернет-виданнями, львівська міліція реально ввела в оману тих українців, які планують відвідати Німеччину. Уявляєте, приїздить українець в німецький супермаркет, накуповує товарів, а потім разом з візком вантажить це все у свій автомобіль з українським номером. Щось нам підказує, що німецьку поліцію навряд чи розчулять розповіді про те, що під час «Євро» німецький жлоб «розвів» міліцію у Львові.

Втім, ми не виключаємо, що це все сталося по причині мовного бар’єру. Бо, як писали «Варіанти», львівські міліціонери озброїлися «Українсько-англійсько-німецьким розмовником для працівників міліції» практично за місяць до початку Євро-2012, але цього навряд чи вистачить, щоб порозумітися в деталях. Незнання іноземних мов - найкоротший шлях нашої міліції до толерантності!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.