Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська облрада

Вівторок, 8 липня 2014, 14:50

Львівська облрада просить Кабмін дати грошей на перинатальний центр

львівська облрада

Львівська обласна рада звернулася з проханням виділити із держбюджету кошти на реконструкцію Львівського обласного клінічного перинатального центру.

Про це інформує кореспондент Варіантів.

Сьогодні працівники Львівського обласного клінічного перинатального центру прийшли пікетувати обласну раду. Вони вимагали, щоб депутати вплинули на «заморожений» стан перинатального центру, адже ремонт у центрі вже завершився, проте не дав жодних результатів.

Таким чином, працівники й надалі не можуть повернутися до роботи. «Близько 500 медиків залишаються без засобів існування на невизначений термін», - розповідає голова ради трудового колективу перинатального центру Олег Гайдук.

«Львівський перинатальний центр – перший в Україні медичний заклад, котрий обслуговує пацієнтів західних областей із 1990 року. Основна його функція – надання медичної допомоги як новонародженим із певними відхиленнями, так і породіллям, підтримання життя передчасно народженим дітям», - розповідає головний лікар Львівського перинатального центру Лариса Янів.

У 2012 році перинатальний центр включили у національний проект «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства». На основі проекту заплановано підвищити кваліфікаційний рівень медпрацівників, збільшити кількість місць для важкохворих і недоношених дітей, відкрити нові відділення реанімації та провести всі необхідні ремонтні робити.

Реконструкцію Львівського перинатального центру почали лише у жовтні 2013 року.

«Медичний заклад закрили, працівники фактично залишилися без роботи. Відкрити центр планували через рік, але реконструкцію було припинено з початку року. Це пояснили відсутністю коштів, котрі перестали виділяти. Тож навіть обладнання, яке вже закупили, не можуть доставити до Львова», - зауважує Олег Гайдук.

Куди поділися виділені кошти (майже 100 мільйонів гривень) працівники медичного закладу не знають.

«Ми просимо Львівську обласну раду звернутися до Кабінету Міністрів стосовно виділення коштів на завершення необхідних робіт у перинатальному центрі. Адже доля центру і його працівників наразі невідома. Ми завжди працюємо по максимуму, стараємось робити все можливе, аби зберегти життя новонароджених та матерів. Дайте можливість народитися тим дітлахам, життя яких у небезпеці», - каже Лариса Янів.

Нагадаємо, оновлений Львівський перинатальний центр планували відкрити у грудні 2014 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.