Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вівторок, 8 липня 2014, 15:34

Мобільний додаток рятуватиме життя

Лікарі клініки «Борис» спільно з фахівцями «Київстар» розробили безкоштовний мобільний додаток, який дозволить грамотно надати першу долікарняну допомогу.

Неграмотне надання допомоги може бути не лише неефективним, але і завдати суттєвої шкоди постраждалому. У надзвичайних ситуаціях, коли викид адреналіну в кров підвищений, діяти правильно і оперативно – робота професіоналів. Проте «Перша мобільна допомога» допоможе будь-якому пересічному громадянину достойно орієнтуватися у ситуації та врятувати життя.

У додатку є вся необхідна інформація: від способів надання допомоги і списку корисних препаратів з їх властивостями до кнопки виклику швидкої та інформації про найближчі медичні установи.

Щоправда, аби додаток працював належним чином, активний доступ до мережі Інтернет необов’язковий. Програму достатньо один раз завантажити та підтвердити локалізацію. Карти із закладами уже є в самій програмі, тому трохи місця займає.

«Перше, про що потрібно думати - це час, - каже інструктор Львівської обласної організації товариства «Червоний хрест» Ірина Валько, - Друге – це особиста безпека, якщо є загроза для вашого особистого життя – ви ніколи наближаєтесь до місця надзвичайної ситуації. Це робота фахівців. Третій фактор: людська кров і наші руки. Кров переносить дві найнебезпечніші інфекції: Гепатит С і ВІЛ. Тому обов’язково захищати руки, звісно, хто з нас носить гумові рукавички в сумочці? Є файлик - беріть файлик, є поліетиленовй пакетик – беріть його».

Це четвертий додаток, розроблений компанією «Київстар» у рамках програми «Здорове життя». Пеший «Моя зірочка» - додаток для вагітних матусь, «Моя зірочка. Перший рік», та два додатки «Добре бачу» - для дорослита два додатки для дітей, це додаток з різними вправами для профілактики зору.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.