Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Музей історії медицини Галиини ім.Мар’яна Панчишина

zaxid.net

Четвер, 10 липня 2014, 16:10

Українське лікарське товариство може одержати приміщення Музею історії медицини

Музей історії медицини Галиини ім.Мар’яна Панчишина

Приміщення Музею історії медицини можуть передати у власність Українського лікарського товариства.

Про це сьогодні на сесії Львівської міської ради розповів мер Львова Андрій Садовий.

З червня 2011 року, згідно з рішенням Личаківського районного суду, приміщення і земельна ділянка було передана у власність фізичної особи. А це призвело до загрози функціонування унікального музейного комплексу.

У зв’язку з цим Українське лікарське товариство у Львові звернулось до міської ради з проханням вжити заходів з метою збереження будинку та передачу прав користування ним товариству.

Мер міста пообіцяв підписати розпорядження  про створення комісію для огляду приміщення Музею історії медицини Галичини ім. Мар’яна Панчишина, що за адресою вул. Кармалюка 3.

Робоча група складатиметься з керівників юридичного управління, управління охорони майна, медичного управління та представників медичного університету. Комісію створено з метою обстеження і вивчення питання до наступної сесії.

Будинок за адресою вул. Кармалюка, 3 побудовано за кошт самого професора Мар’яна Панчишина ще у 1925 році. Тривалий час, з 1969 до 2011 року, об’єкт знаходився у власності територіальної громади міста Львів. А з 1990 року у цьому ж приміщені функціонує Музей історії медицини Галичини ім. Мар’яна Панчишина, заснований Українським лікарським товариством.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.