Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Четвер, 10 липня 2014, 18:02

У Львові активісти просили Садового зупинити вбивства безпритульних тварин

Сьогодні, 10 липня, під стінами Львівської міської ради активісти просили Андрія Садового захистити безпритульних тварин.  

Як стверджують зоозахисники, ЛКП "Лев" продовжує жорстоке поводження із тваринами, тому вони вимагали від Андрія Садового негайно втрутитися і змінити ситуацію. 

"Так, як риба гниє з голови - все залежить від мера. – каже Юрій Микитюк, віце-президент  Західноукраїнського товариства захисту тварин, – Мета акції – достукатися до совісті і до серця Андрія Івановича. Ми хочемо, щоб він терміново приклав зусиль, аби налагодити ситуацію з безпритульними тваринами".

Також пікетувальники звинувачують комунальне підприємство у тому, що воно заробляє на відлові та продажі собак, а також просить грошей у волонтерів. Натомість умови утримання тварин не покращуюься.

Активісти нарікають, що державні кошти та кошти виділені з міжнародних програм (зокрема програми "SOS") також ідуть не за призначенням.

Водночас директор ЛКП "Лев" Богдан Марків, уже заявляв, що коштів із програми модернізації ветеринарних клінік "SOS" він майже не отримував.

Пан Віктор, учасник акції каже: "У Здолбунові міський голова швидко вирішив цю проблему і знайшов кошти, аби всіх бродячих собак стерилізувати. А у Львові ж пішли шляхом "Нема собаки - нема проблем". 

Звернення зоозахисників до мера міста супроводжувалаось криками "Садовий, виходь!". Проте у відповідь на заклики пікетувальників адміністрація закрила вікна до сесійної зали.

Нагадаємо, що ЛКП "Лев" неодноразово звинувачували у негуманному поводженні із тваринами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.