Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

дорога

drivethenation.com

Понеділок, 14 липня 2014, 15:16

"Укравтодор" влаштовує конкурс на будівництво платної автодороги Львів-Краковець

дорога

"Укравтодор" завершує розробку конкурсної документації на визначення концесіонера для реалізації першої черги пілотного концесійного проекту будівництва автодороги Львів – Краковець.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

«Спеціалісти Укравтодору вже передали технічну документацію та документацію щодо відведення земель під будівництво Службі автомобільних доріг у Львівській області, здійснили фінансово-економічне обґрунтування доцільності втілення проекту та розробили фінансову модель його реалізації», – розповіла начальник Відділу Терезія Бабич.

За її словами, згідно із зазначеним обґрунтуванням запланований термін концесії становитиме 49 років, у тому числі етап будівництва – 4 роки та етап оперування – 45 років.

Що ж до економічної моделі – передбачено нульову участь держави у фінансуванні капітальних витрат будівництва.

«Плата за проїзд концесійною автомобільною дорогою зараховуватиметься до спеціального фонду Державного бюджету, а вже звідти вестиметься розрахунок із концесіонером – відшкодовуватимуться витрати на будівництво та оплачуватиметься належна експлуатаційна готовність автомобільної дороги», – пояснила Терезія Бабич.

Нагадаємо, будівництво доріг у рамках державно-приватного партнерства (концесії) передбачає повернення інвестицій концесіонеру за рахунок збору плати за проїзд, а також плати за доступ і експлуатацію об’єктів дорожнього сервісу, придорожньої інфраструктури, розміщення реклами, логістичних центрів і сучасних ліній зв’язку вздовж дороги.

Проект «Будівництво та експлуатація автомобільної дороги Львів – Краковець (протяжністю – 84,4 км)» є пілотним концесійним проектом в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.