Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

протест

depo.ua

Понеділок, 14 липня 2014, 14:58

Масові протести родичів військових провокують російські розвідники, – військовий експерт

протест

Військовий експерт Володимир Гулима вважає, що російське головне розвідувальне управління в регіонах Західної України відслідковує і провокує масові протести родичів військових, що служать в зоні АТО.

"Ми провели аналіз і прийшли до такого цікавого висновку, що найбільш гучні трагедії, які потягнули за собою численні жертви у військових частинах, які мають пункти постійної дислокації на західній Україні, відбувались після того, як в пунктах постійної дислокації відбувались масові заходи протесту з боку матерів.

Одна з перших трагедій Володимир-Волинський. 51 бригада, коли 21 травня під Волновахою розстріляли тактичну групу. Перед тим 6-15 травня відбувались протести. В Яворові 3 червня відбувались масові зібрання, і вже 20 червня загинула найкраща частина розвідувальної групи на чолі з командиром.

Так само в Чернівцях 16-17 червня відбулись протести . а вже 17-18 ми почули про чисельні втрати у 128 бригаді.

Ми нещодавно чули протест з приводу відправлення 5 батальйону в зону АТО і днями поховали заступника командира його батальйону в Івано-Франківську", зазначив Володимир Гулима.

«Ми маємо справу з дуже підступним підготовленим ворогом, який відслідковує морально-психологічні моменти і б'є саме по цих місцях.

Якщо противник знає, що він проведе такі масові акції устрашіння і після того можна буде розхитати ситуацію в регіоні, отож, щоб ми не стали чинниками підвищення ризику для наших бійців.

Мовчати не треба, є проблеми, але їх треба вирішувати правовим методом. У нас є Міноборони, служба тилу розвідка тощо, туди необхідно звертатись дружинам і родичам та вимагати конкретних рішень.

Треба проводити акції, які б пішли на користь», розповів військовий експерт.

Нагадаємо, у неділю, 13 липня, в місті Яворові Львівської області заплакані дружини та батьки військовослужбовців, які зараз перебувають в зоні АТО, штурмували КПП 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.