Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

автомобілі

viza.vn.ua

Понеділок, 14 липня 2014, 18:30

На Львівщині протестували власники машин на польських номерах

автомобілі

12 липня на Мостищині люди планували перекрити дорогу в с. Шегині на під’їзді до пункту пропуску «Шегині» м/п «Мостиська» Львівської митниці.

Про це повідомила прес-служба Мостиської райдержадміністрації.

Учасниками акції висунуто такі вимоги: збільшення терміну транзитного переміщення транспортних засобів на іноземній реєстрації до 30 днів; спрощення процедури перебування транспортних засобів комерційного призначення на митній території України.

Громадськістю ініційовано робочу зустріч, на яку прибули: перший заступник голови Мостиської райдержадміністрації Ю. Дьолог, в.о. начальника митного поста «Шегині» О. Бідник, начальник відділу прикордонної служби «Шегині» І. Яблонський, в.о.начальника Мостиського РВ ГУ МВС України у Львівській області О. Сушко та інші.

У ході розмови проведено інформаційно – роз'яснюючу роботу. Представники громадськості ініціювали зустріч з керівництвом Львівської митниці для обговорення цих питань.

Рух автотранспорту було відновлено.

Довідка. Мова йде про статтю 95 п. 1 Митного Кодексу України. у якій визначено строки транзитних перевезень а саме, для автомобільного транспорту – 10 дiб (у разi перемiщення в зонi дiяльностi одного митного органу – 5 дiб);

В свою чергу, Державна Митна Служба України видала наказ № 251 від 28.04.2012 року, згідно з яким зоною діяльності Львівської митниці визначено територію Львівської області.

Це призвело до того,що кожен власник автомобіля з іноземною реєстрацією , який проживає на території Львівської області, зобов’язаний кожну п’яту добу перетинати кордон.

Зміни до цієї статті були ініційовані одним з нардепів, але не були підтримані парламентом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.