Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

трамвай

ru.wikipedia.org

Четвер, 24 липня 2014, 14:20

На День Незалежності Львовом проїде сторічний трамвай

трамвай

24 серпня усі охочі зможуть побачити 5 трамваїв, починаючи від найстарішого трамваю 1909 року виробництва до найновішого «Електрону» 2013 року.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

«На День Незалежності ми хотіли би показати львів’янам та гостям міста ретроспективу, які трамваї їздили протягом 100 років нашим містом. У нас є 5 окремих одиниць різних виробників. Це починаючи від найстарішого вагону 1909 року виробництва, до найновішого – це «Електрон» 2013 року. Зараз ми хочемо переконатися, що найстаріші трамваї безпечні для руху і можуть вийти на лінію. Саме в цей час йде реконструкція загальними зусиллями волонтерів та ЛКП «Львівелектротранс» технічного трамваю німецького виробництва. На жаль, він 2-3 роки простояв без використання, за це час він був пошкоджений корозією», - розповіла Ольга Бачинська, начальник відділу маркетингу ЛКП «Львівелектротранс».

Як наголосила Ольга Бачинська, підприємство вивчає питання з наявних ресурсів для відновлення вагонів.

«ЛКП «Львівелектротранс», враховуючи свої можливості, буде відновлювати вагони і робити їх в майбутньому туристичними. Не треба зупинятися на вагонах, як на експонаті, особливо, якщо трамвай може виконувати функції туристичного транспорту», - додала Ольга Бачинська.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.