Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

перевізники

erve.ua

Четвер, 24 липня 2014, 18:14

Прокуратура перевірить усіх львівських перевізників

перевізники

Прокуратура Львова ініціювала перед управлінням Укртрансінспекції у Львівській області проведення перевірки дотримання ліцензійних умов підприємствами, які обслуговують автобусні маршрути у міському сполученні.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львова.

Підставою цього стали результати комплексної перевірки, проведеної прокуратурою із залученням органів контролю, з питань дотримання вимог чинного законодавства у сфері транспорту посадовими особами Львівської міської ради та згаданих підприємств.

Зазначимо, що вказаною перевіркою не виявлено порушень у розрахунках нових тарифів з перевезення, затверджених міською радою, однак зафіксовано численні порушення законодавства щодо безпеки та якості пасажирських перевезень і, водночас, відсутність реального впливу ЛМР на вирішення цієї проблеми.

Зокрема, у діяльності всіх підприємств-перевізників встановлено факти випуску на лінію транспортних засобів із незадовільним технічним станом, що призводить до вчинення дорожньо-транспортних пригод і ставить під загрозу життя пасажирів. Так, з вини водіїв ліцензованого пасажирського автотранспорту цьогоріч скоєно уже 5 ДТП, внаслідок яких одна людина загинула та 11 травмовано.

Крім цього, перевізники не дотримуються правил перевезень та, всупереч законодавству, не забезпечують належного обліку виручених за надані послуги коштів.

За такі порушення органами контролю та Державтоінспекції застосовано штрафні санкції відносно згаданих транспортних фірм та складено на їх службових осіб адміністративні протоколи.

Відтак, прокуратурою міста Львова внесено подання Львівському міському голові з вимогою негайно вжити заходів, спрямованих на покращення якості послуг у зазначеній сфері. Поставлено питання про притягнення посадовців міської ради, які не виконують покладені на них обов’язки щодо контролю за організацією перевезень, до відповідальності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.