Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Аптека-музей "Під Чорним орлом"

prostir.museum

П'ятниця, 25 липня 2014, 15:25

Аптеці-музею «Під Чорним орлом» загрожує приватизація

Аптека-музей "Під Чорним орлом"

Аптеку-музей «Під Чорним орлом» можуть приватизувати, якщо приміщення здаватимуть в оренду.

Про це сьогодні повідомила завідувачка аптеки-музею Любов Роздобудько.

За її словами, що спроб приватизації ще не було, але до того справа дійде, якщо приміщення здаватимуть в оренду.

«Якщо аптека-музей зникне - нам буде соромно перед нашими нащадками. За 270 років пережила австро-угорську, польську, радянську владу, а за часів незалежної України – просто зникне з лиця Землі. Може нас зрозуміють ті люди, що мають якісь плани в майбутньому чи тепер створити тут розважальний заклад чи ресторан», зазначила Роздобудько. 

Щоправда, адміністрація закладу не конкретизувала, які саме приватні підприємці хочуть орендувати приміщення. 

«У нас у Львові було 19 аптек, яким більше 100 років, наразі 9 з них вже зникло, -  каже Бик Неоніла, виконавчий директор Галицької  фармацевтичної асоціації, - Вони або закриті, або перепрофільовані. Наприклад, навпроти СІЗО на Городоцькій – піцерія. Ми повинні бити на сполох, аби залишилися хоча б ті аптеки, які є на сьогоднішній день». 

Аптека-музей «Під Чорним орлом», що знаходиться адресою вул. Друкарська, 2, заснована у 1735 році. Щороку приймає тисячі відвідувачів. Музейний комплекс налічує понад 5 тисяч експонатів, багато з них – світової значущості.

У приміщеннях аптеки-музею проходять заняття з історії фармації зі студентами Львівського національного медичного університету та Львівського медичного коледжу.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.