Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Президент

www.grani.lv

Вівторок, 12 червня 2012, 10:36

Президент підписав Закон, який відкриває вільний доступ громадян до декларацій про доходи держслужбовців

Президент України Віктор Янукович підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції». Про це повідомляє прес-служба глави держави.

 Цей документ значно розширив можливості для ЗМІ та громадян щодо доступу до інформації про доходи державних чиновників, - зазначив Глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін.

Законом, зокрема, внесено зміну до редакції ст. 6 Закону «Про доступ до публічної інформації». Відтепер не належать до інформації з обмеженим доступом відомості, зазначені в декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, оформленої за формою і у порядку, встановлених Законом «Про засади запобігання та протидії корупції», крім відомостей, зазначених у пункті 7 примітки додатка до цього Закону.

Таким чином, всі декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, подані держслужбовцями, є публічними і доступ до них не може бути обмежений.

Підписання цього Закону стало підтвердженням політики прозорості роботи влади, яку проводить Віктор Янукович», - зазначив Сергій Льовочкін.

Він також нагадав, що Президент України та керівництво Адміністрації Президента ще до прийняття нового Закону оприлюднили декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.