Василь Боєчко: Люди перетворили просту Божу віру у фантастику

30 липня 2014

Розмова з єпископом Церкви християн віри євангельської Львівщини Василем Боєчком.

Що Ви думаєте про події на сході України?

Будь-яке насильство – продукція сатани, а військове протистояння між людьми – це вершина цього насильства.

Люди, які живуть в гармонії з Богом, ніколи би не спровокували насильницькі дії одне проти одного. Христос застеріг людину не лише любити ближнього свого, але й ворога.

Це результат безбожності, це результат того, що Церква не зуміла виконати своєї основної функції, миротворчої функції в державі.

Як можна вважати Церкву нормальною духовною інституцією, якщо вона зберігає повне мовчання, коли правителі країни чинять такі жахливі злочини і кровопролиття?

Це жниво засіву байдужості, лібералізму, духовного примітивізму, ксенофобії, що народжуються на ґрунті боговідступництва

Якби люди справді вірили у Бога, то Церква повинна би перша сказала своїм правителям, що "не годиться тобі". Сказала би так, як це сказав Іван Хреститель до Ірода, що "не годиться тобі мати дружину твого рідного брата". І саме за це йому відрубали голову.

Звичайно, що ми не можемо дивитися на це все тільки по-філософськи, ми робимо все, що ми можемо, щоб дати людям правлене розуміння, звідки це починається, звідки береться те жало смерті.

Сайт Української християнської місії відродження і милосердя

Відеоканал Церкви Воскресіння

Яна Янчевська

Мітки: АТО, Василь Боєчко, війна з Росією, переселенці, релігія, упц мп, філарет, Церква віри євангельської "Воскресіння", Церква християн віри євангельської