Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

milicia.lviv.ua

Вівторок, 12 червня 2012, 11:15

Львівські правоохоронці викрили нарколабораторію із виготовлення амфетаміну

Правоохоронці у Львові викрили у приватному гаражі нарколабораторію із виготовлення психотропної речовини амфетаміну. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВС України в Львівській області.

 Під час проведення оперативно-розшукових заходів, спрямованих на перекриття каналів надходження наркотичної сировини та протидії її розповсюдження, а також ліквідації підпільних нарколабораторій працівники Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків (УБНОН) ГУМВСУ у Львівській області викрили 25-річного львів’янина, який займався незаконним виготовленням психотропних речовин.

При перевірці оперативної інформації, з’ясувалось, що у своєму гаражі громадянин облаштував підпільну лабораторію по незаконному виготовленню психотропної речовини амфетамін.

Із метою ліквідації вищевказаної нарколабораторії працівники УБНОН провели спецоперацію, у результаті якої затримали «на гарячому» її власника. Чоловік виготовляв амфетамін із метою збуту мешканцям Львівщини.

«У ході проведення огляду приміщення, правоохоронці вилучили лабораторне обладнання та хімічні інгредієнти, ноутбук із текстовими та графічними файлами про те, як виготовити наркотичні та психотропні речовини лабораторним способом. Вилучили також 3 грами готового до збуту амфетаміну, вартість якого за цінами «чорного ринку» становить майже 600 грн. Окрім цього правоохоронці вилучили понад 600 г сировини, з якої, за оцінками експертів, зловмисник міг виготовити ще 400 г амфетаміну вартістю майже 120 тис. грн., ? зазначив начальник УБНОН ГУМВС підполковник міліції Олексій Душейко.

За цим фактом слідчі порушили кримінальну справу за ст. 307 та 309 КК України. Також вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 313 КК України (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.