Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

держбюджет

visti.pro

Четвер, 31 липня 2014, 16:32

Громадські активісти хочуть держбюджет зробити відкритим

держбюджет

Громадська коаліція «За відкритість використання публічних коштів» реалізовує проект «Створення і впровадження державної системи контролю за коштами «Відкритий бюджет», який надасть громадянам доступ та інформаційну відкритість щодо використання публічних коштів.

Про це сьогодні, 31 липня, на прес-конференції повідомила експерт проекту Іванна Фединчук.

Проект «Відкритий бюджет» реалізовується за підтримки Європейського Союзу і зараз поширюється на 4 області України: Вінницьку, Сумську, Херсонську та Львівську.

Іванна Фединчук, експерт проекту, відзначила, що основним компонентом, що впроваджуватиметься у Львівській та інших пілотних областях, є впровадження «Громадських бюджетів» та регламентів.

«Особливістю системи «Громадський бюджет», який представлений набором програмного забезпечення та Інтернет сайту, буде он-лайн доступ до документів, пов’язаних із використанням бюджетних коштів. Сам Інтернет-ресурс висвітлюватиме для журналістів і звичайних громадян одержання і використання всіх публічних коштів – коштів платників податків України, які витрачаються розпорядниками коштів державного і місцевого бюджетів», - проінформувала Іванна Фединчук.

Як відзначила експерт, не менш важливим кроком у реалізації цього проекту є підтримка законопроекту №2021а «Про відкритість використання публічних коштів». Цей законопроект входить до антикорупційного блоку Реанімаційного Пакету Реформ від громадськості і від 14 липня 2014 року включений до урядового Плану першочергових заходів щодо подолання корупції в Україні.

Ініціаторами законопроекту №2012а у Парламенті є народні депутати: Оробець Л.Ю., Чумак В.В., Пишний А.Г., Головко М.Й., Медуниця О.В.

Цей законопроект можуть прийняти вже у другому читанні в сесійній залі Парламенту – 12-15 серпня цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.