Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк

vanzylbeyers.co.za

Понеділок, 4 серпня 2014, 16:14

Кризові тенденції у банківській системі чутливі до ситуації в зоні АТО, ?– експерт

банк

Тенденції кризи у банківській системі України залежать від ситуації в зоні проведення антитерористичної операції на Сході.

Таку думку висловив професор Львівського інституту банківської справи Університету банківської справи НБУ Ярослав Грудзевич.

На думку експерта, за всі роки Незалежності на банківську систему впливала політична ситуація в Україні, і сьогодні криза банківської системи України множить кількість проблемних банків. «У зв’язку із цим збільшується кількість структур і кількість фізичних осіб, які є постраждалими у цій ситуації. Люди намагаються щонайшвидше забрати свої депозити», –зазначив Ярослав Грудзевич.

«Три роки тому був прийнятий новий закон про систему гарантування вкладів фізичних осіб. Фонд гарантування вкладів отримав багато нових повноважень, зокрема, сьогодні тимчасова адміністрація створюється за рахунок штатних працівників Фонду, ліквідаційна комісія теж створюється за рахунок штатних працівників. Бо раніше в певних таких ситуаціях, коли йшла мова про ліквідацію банку, діяли корупційні схеми», – розповів професор.

Експерт зазначив, що наразі найскладніше тим банкам, що втрачають свою ліквідність, тобто негативний розрив між активами і пасивами. «Вся ця інформація є відкритою і з нею можна ознайомитися на сайті НБУ», – розповів Грудзевич.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.