Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

росія

tailribbons.com

Понеділок, 4 серпня 2014, 17:48

На Львівщині зареєстровано 177 підприємств з російськими власниками, – Ситник

росія

На Львівщині зареєстровано 177 суб’єктів господарювання, серед власників чи акціонерів яких є громадяни Росії.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник голови Львівської облдержадміністрації Йосиф Ситник.

Посадовець стверджує, що навіть ті фірми, які зареєстровані на Львівщині, але власниками яких є громадяни Росії ОДА не може заборонити чи закрити. «Згідно із законодавством, жодних санкцій, навіть на рівні збільшення податку для таких фірм облдержадміністрація не може ввести», - розповів він.

«Наші дії в такому випадку – суто рекомендаційного характеру. Ми можемо вимагати в таких суб’єктів їхній детальний аналіз роботи. До прикладу, інформацію про сплату ними податків, про можливі правопорушення тощо. Або в разі потреби рекомендувати громадянам не купувати продукції цих фірм чи не користуватися послугами», - додав посадовець.

Наприклад, за даними Ситника, власником найбільшої у Львові газети безкоштовних оголошень «Ваш магазин» є росіянин Леонід Гладілін.

Крім цього, за інформацією посадовця, половина фірми «Ком-Еко-Львів», яка займається вивезенням сміття у Львові та Львівській області, належить росіянину Кіріму Саприкіну.

Нагадаємо, торгові мережі Львівщині майже не маркують російські товари

10 липня Львівська міська рада ухвалила рішення, згідно з яким на російські товари повинні мати спеціальне маркування. Згодом, 14 липня, відповідне рішення ухвалила і ЛОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.