Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

upload.wikimedia.org

Вівторок, 12 червня 2012, 12:45

Нобелівську премію скоротили на 20%

Через фінансові труднощі і втрати, Нобелівську премію знизили на 20%.

 До теперішнього часу розмір Нобелівської премії становив 1,4 млн. дол. США, проте завдяки прийнятому радою директорів фонду рішенням про зниження розміру виплат, розмір премії скоротиться до 1,1 млн. дол. Як пояснили в Нобелівському комітеті, це скорочення викликане фінансовими труднощами і втратами, понесеними фондом в 2011 р. Надалі комітет планує оптимізувати свої витрати.

Нагадаємо, що Фонд Нобеля був створений в 1900 р. на кошти знаменитого винахідника Альфреда Нобеля. У заповіті засновника говорилося, що Нобелівська премія повинна присуджуватися за видатні дослідження,відкриття, винаходи або вклад в культуру або розвиток суспільства. Історично премію присуджують кращим з кращих за п'ятьма напрямками: література, фізика, хімія, фізіологія і медицина, а також сприяння встановленню миру у всьому світі (Премія миру). Зазначимо, що екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко потрапила в список з 231 номінанта на Нобелівську премію миру 2012 року.

Початковий розмір Фонду перевищував 31млн. шведських крон, (у перерахунку на нинішній курс - це 250 млн. дол. США).

Джерело: РБК-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.