Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

АТО

inforesist.org

Субота, 9 серпня 2014, 12:47

На Львівщині депутати масово косять від військової служби

АТО

На Львівщині депутати районних, сільських та селищних рад масово ухиляються від військової служби. 

Про це повідомляє відділ по роботі з громадськістю Львівського ОВК.

Йдеться, зокрема, про депутатів Самбірського району, які не виявляють бажання боронити Батьківщину. З 88 викликаних у Самбірський військкомат так званих «слуг народу», з’явилось всього лише 11. Цей факт мав би зацікавити прокуратуру області.

Натомість, на Яворівщині ситуація дещо краща: військовий комісар Яворівського району сповістив про те, що три високопосадовці району – Голова сільради села Бунів та двоє депутатів – добровільно зголосились на військову службу та вже скеровані для її проходження у Центр забезпечення навчального процесу Академії сухопутних військ.

Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», не підлягають призову на військову службу під час мобілізації народні депутати України. Однак, це аж ніяк не стосується депутатів районних, сільських та селищних рад. Нагадаємо, що згідно з українським законодавством, ухилення від призову карається позбавленням волі терміном від 2 до 5 років. І неважливо, хто порушив закон – простий робітник, чи високопосадовець.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.