Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

http://vidomosti-ua.com

Вівторок, 12 червня 2012, 13:34

У Львівській області запроваджується пілотний проект із державного регулювання цін на ліки для гіпертоніків

На Львівщині впроваджується пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

 

25 квітня поточного року КМУ було прийнято постанову «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою»

Із 1 червня до 31 грудня 2012 року цей проект впроваджуватиметься в дію шляхом встановлення граничного рівня оптово-відпускних цін на такі засоби з використанням механізму визначення порівняльних (референтних) цін (перший етап) та відпрацюванням механізму часткового відшкодування їх вартості за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів (другий етап).

У Постанові КМУ також наведено перелік міжнародних непатентованих назв лікарських засобів, на які поширюється дія пілотного проекту. Відповідно до переліку, а це 249 найменування ліків від гіпертонії вітчизняного та імпортного виробництва, пілотний проект стосуватиметься таких лікарських засобів, які містять діючі речовини: Бісопролол, Еналаприл, Лізиноприл, Амлодипін, Нифедипін, Небівалол.

Отже, період з 1 червня до 1 серпня 2012 року вважається перехідним. За цей час в областях мають бути створені відповідні робочі комісії по реалізації проекту, забезпечено проведення роз’яснювальної роботи з медичними працівниками щодо взаємозамінності лікарських засобів у межах міжнародної непатентованої назви та відповідної виписки рецептів, розроблено механізми постійного контролю за виписуванням рецептів, їх обігом, погашенням.

У період з 1 серпня постачальники зобов’язані відпускати ліки аптекам за чітко встановленими цінами з мінімальною націнкою. Своєю чергою аптеки теж будуть встановлювати мінімальну націнку до закупівельної ціни. Ліки відпускатимуться лише за рецептом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.