Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вірус ебола

bbc.com

Вівторок, 12 серпня 2014, 14:45

Епідеміологи не виявили жодного українця, зараженого вірусом Ебола

вірус ебола

Державна санітарно-епідеміологічна служба проводить постійний моніторинг епідемічної ситуації, пов’язаної з поширенням вірусу Ебола, та вживає заходів щодо попередження завезення хвороби на територію країни.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

ДСЕС поінформовано Головні управління Держсанепідслужби в областях та місті Києві, на водному, залізничному, повітряному транспорті та лабораторні центри щодо розповсюдження вірусу Ебола. Також у пунктах пропуску через державний кордон посилено санітарно-карантинний контроль за особами, які прибувають із країн Африки. Станом на сьогодні осіб з підозрою на цю хворобу не виявлено.

Враховуючи ускладнення епідситуації в світі, Міністерству оборони України рекомендовано забезпечити проведення протиепідемічних та профілактичних заходів при здійсненні ротацій особового складу Місії ООН в Ліберії.

Держсанепідслужба та МЗС України рекомендують громадянам України утриматися від відвідування країн Західної Африки до нормалізації ситуації.

Довідка

За даними ВООЗ загальна кількість постраждалих від лихоманки Ебола, станом на 08.08.2014 р. становить 1 711 осіб, у т.ч. 932 – летальних випадки. Більшість випадків захворювань викликав один з п’яти видів вірусу Ебола – серотип Заїр, що характеризується найбільш важкою клінікою та високою летальністю. Серед залучених до епідемічного процесу країн значаться Ліберія, Гвінея, Сьєрра-Леоне та Нігерія.

8 серпня 2014 р. ВООЗ оголосила спалах у Західній Африці надзвичайною ситуацією у сфері охорони громадського здоров’я.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.