Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

діти

ua.korrespondent.net

П'ятниця, 15 серпня 2014, 11:56

У львівських школах та дитсадках вчитимуться 118 дітей переселенців

діти

118 дітей зі Сходу України та АР Крим вчитимуться у школах та садках Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Зарахування цих дітей у навчальні заклади міста не відіб'ється на місцевих учнях через відсутність максимального завантаження у школах, а у дитячих садках буде збільшено кількість дітей у групі, що не завдасть жителям Львова відчути незручності із зарахуванням власних дітей.

«Точна кількість дітей, які будуть зараховані до школи будемо мати 1 вересня - до цього часу батьки обирають, якому з навчальних закладів надати перевагу.
Зараз маємо 118 дітей зі Сходу України та АР Крим, які цього року вперше підуть до львівських шкіл чи садків, з них 95 школярів, 80 відсотків з яких підуть до україномовних шкіл - це їхня власна ініціатива.
Місця у школах вистачає, оскільки більшість шкіл у Львові є незавантаженими. З садочками ситуація виглядає по-іншому, адже для самих львів'ян не вистачає місць, дошкільною освітою у Львові ми можемо охопити лише 67% дітей, тому будемо пропонувати інші форми навчання»,- зазначила Галина Слічна, начальник управління освіти ЛМР.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.