Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

олег тягнибок

Четвер, 21 серпня 2014, 19:08

Тягнибок тримає гроші в банку, який підозрюється у близькості до Юри Єнакіївського

олег тягнибок

Народний депутат, голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок поклав 18,1 тисяч доларів та 9 тисяч гривень на рахунки банку "Південний" з сумнівною репутацією.

Це випливає із документів, які прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода» надала редакції Варіантів.

У прес-службі спростували інформацію про те, що Олег Тягнибок минулоріч поклав в банк більше коштів, ніж заробив за рік. Спростування подаємо нижче у вкладених файлах.

Між тим, "Свобода" пояснила, що Тягнибок окремо не поповняв банківський рахунок на 251 488,6 грн., а лише перевів депозити з банку «Креді Агріколь Банк» до банку «Південний». Відповідні операції зафіксовані у декларації нардепа, і підтверджуються документами відповідних банків (подаються нижче).

Банк "Південний", у якому тримає заощадження Тягнибок, має центральний офіс в Одесі. Його власниками зазначені бізнесмени Юрій Родін (18,2788 %), Марк Беккер (15,1582 %), Венецянц Алла (11,2371 %) та інші акціонери.

За даними "Української правди", банк "Південний" був близький до "сірого кардинала" при владі Януковича "Юри Єнакіївського" (Юрія Іванющенка).

Дружина акціонера "Південного" Юрія Родіна Тамара числилася заступником Валентини Арбузової у "Всеукраїнському банку розвитку" Олександра Януковича, пише "Правда".

Більше того, Банк "Південний" у січні-лютому 2012 року відправив на офшорні рахунки 59 мільйонів доларів. Зокрема, 50 мільйонів отримав Кіпр, майже 5 мільйонів – Британські Віргінські острови, майже 3 мільйони – Беліз, 633 тисячі – Монако, 141 тисяча – Сент Кітс і Невіс, пише "Українська правда".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.