Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

img.20.ua

Середа, 13 червня 2012, 09:08

Понад 85% українських підлітків хоча б раз у житті вживали алкоголь

86,6% опитаних Інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка школярів віком від 15 до 17 років хоча б раз у житті вживали алкогольні напої. Про це свідчать результати дослідження.

 Опитування проводилося за підтримки Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) у рамках програми ESPAD (Європейське опитування учнів про вживання алкоголю та інших наркотичних речовин).

У респондентів запитали, чи вживали вони коли-небудь алкоголь протягом життя.

Разом з цим 10,5% опитаних відповіли, що не вживали, а 2,9% не змогли відповісти на запитання.

Крім того, 61% школярів сказали, що їм легко дістати пиво, 68% - слабоалкогольні напої, 51,2% - шампанське, а 47,5% - вино.

Серед проблем, які спонукали школярів вживати алкоголь - 62,4% школярів назвали серйозні проблеми з батьками, 16,9% - проблеми із друзями, 14,5% - погану успішність, 10,2% - травми або нещасні випадки, у 8,1% був незахищений секс після вживання алкоголю.

Представник ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо зазначила, що отримані дані про вживання алкоголю свідчать про деяке зниження рівня поширення цієї шкідливої звички, порівняно з опитуванням в 2007 році, але, на її думку, цього недостатньо.

Опитування проводилося протягом 2011 року в школах всіх областей України. Усього опитано було 7512 учнів віком від 15 до 17 років.

Нагадаємо, у квітні президент Віктор Янукович ініціював збільшення штрафів за продаж  алкогольних і тютюнових виробів неповнолітнім у 10 раз з 6,8 тис. грн. до 68 тис. грн. із одночасним позбавленням ліцензії на торгівлю.

Джерело: Українські новини

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.