Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шини

Середа, 27 серпня 2014, 13:51

"Платформа вільних людей" налетіла на прокуратуру Львівщини

шини

Сьогодні розпочався пікет під стінами прокуратури Львівської області з вимогою розібратися у відмиванні коштів при купівлі трамваїв 6 років тому.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Спочатку прокурор Микола Гошовський запросив доручену особу від пікетувальників. Через півгодини зайшов Любомир Пелех, але конструктивної розмови не вийшло. Пелех запросив прокурора на вулицю, де також не вийшло розмови.

Микола Гошовський не проти пікету, але його обурює те, що аткивісти заблокували пішохідний перехід.

Нинішній прокурор Львівщини розповів, що не знав про цю справу до пікету, але пообіцяв розібратися. За словами Гошовського, наразі готується запит на міжнародне правове доручення у Німеччину.

Німецькі компанії, в яких купили трамваї, повинні будуть надати інформацію, за скільки  продали трамваї українцям.

Відповідь потрібно буде очікувати до півроку.

6 років тому ТзОВ "Сармат" закупило за міські гроші трамваї Німеччині,  пізніше з'ясувалося, що компанія відмила по 200 тисяч гривень з кожного трамвая.

Нагадаємо, ГК "Платформа вільних людей" пікетувала Управління ДАІ у Львівській області з нагоди призначення Олександра Хутняка на посаду т.в.о. начальника управління.

Любомир Пелех заявив, що пікетує прокуратуру в цілому, а ДАІ – тільки начальника Хутняка. Але наразі "Платформа вільних людей" передумала скидати з посади Хутняка через АТО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.