Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

хворі каштани

Середа, 27 серпня 2014, 16:41

Усім байдуже на хворі каштани у Львові

хворі каштани

Львівські каштани уже з серпня почали всихати та скидати листя, причиною цьому стала мінуюча міль, шкідник, котрий не першій рік нищить дерева. 

Цього року, як і у попередні роки, адміністрація міста не виділяє кошти на каштани, що потерпають від мінуючої молі. 

Те, що дерева стали жахливо виглядати, це півбіди, після ураження цим шкідником рослина не житиме більше 5 років.

Про це  Варіантам розповіла депутат Львівської міської ради, голова постійної депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Віра Лясковська.

"Можна помітити, що каштани виглядають трохи краще ніж минулоріч, це лише тому, що погода волога. А от щодо молі, то як завжди: ніхто за деревами не дивиться, не координує догляд. Усі звикли, що це другорядні питання", - каже пані Віра.

Ще минулоріч ЗМІ писали про те, що вакцинація дерев - коштовна справа, і таких грошей у міскому бюджеті не преджачено. Каштани, котрі були у важкому стані, зрізали. Решту лищали як є.

Проте, кавцинція - це не єдиний вихид з ситуації. В Одесі та в Києві, у містах, де цих вибагливи дерев досить багато, мінуючу міль знищували, випускавши на них інших комах: тлю.

Також, щоби міль не повернулась наступного року, обпале та уражене листя з личинками комах рекомендують спалювати, але навіть цим ніхто не займається.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.