Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

novoross.info/

Середа, 13 червня 2012, 09:36

Прокуратура виявила в діяльності Львівської міськради факти порушення прав сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Прокуратура м. Львова звинуватила виконавчі служби Львівської міськради у порушенні прав сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на відпочинок і оздоровлення та внесла 7 подань органам місцевого самоврядування та контролюючим органам на усунення порушень вимог законодавства про оздоровлення та відпочинок дітей. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львова.

Лише 350 із 600 дітей-сиріт, та позбавлених батьківського піклування котрі проживають у Львові, цього річ отримують цього річ можливість оздоровитися коштом міськради. Натомість планується забезпечити путівками у дитячі оздоровчі табори 5 тис. обдарованих і талановитих дітей.

Прокуратура також виявила, що торік для організації належного відпочинку дітей з міського бюджету виділено понад 1123 тис. грн. Відтак на ці кошти у два дитячі табори отримали путівки 914 дітей, з яких лише 72 – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Вказане свідчить також і про порушення управлінням освіти Львівської міської ради Закону України «Про охорону дитинства» щодо прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, - зазначено у повідомленні. 

Прокуратура також виявила порушення законності щодо організації відпочинку та лікування дітей за кордоном.

Зокрема, працівники однієї із шкіл-інтернатів міста, із порушенням встановленого законодавством порядку, організували виїзд 36 учнів до Італії без відповідних дозвільних документів та погодження головного управління з питань сім'ї, молоді та спорту ЛОДА.

На усунення такого порушення внесено подання директору вказаного навчального закладу.

Слід відзначити, що під контролем органів прокуратури перебуває й проблема додержанням санітарного та епідемічного режиму в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Так, у ході перевірок з'ясовано, що в окремих відпочинкових таборах, які діють на базі навчальних закладів Львова, відсутні обов'язкові дозволи СЕС на їх відкриття та функціонування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.