Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

богдан буца

comments.ua

П'ятниця, 29 серпня 2014, 12:24

Звинувачуваний у саботажі Богдан Буца подав у відставку

богдан буца

Перший заступник міністра оборони Богдан Буца, який відсторонений на час проведення службового розслідування, подав у відставку.

Про це йдеться у його заяві, копію якої опублікували Українські Новини.

Буца вважає, що службове розслідування проти нього було почато через конфлікт із чиновниками Адміністрації Президента.

"Службове розслідування проти мене було ініційовано тимчасово виконуючим обов'язки голови Адміністрації Президента фактично за замовленням ще одного функціонера з Адміністрації, з яким у мене виник конфлікт через його спроби забезпечити позаконкурсну утилізацію військового майна в АР Крим", – сказано в заяві.

За результатами службового розслідування, завершеного 22 липня, також не встановлено фактів саботажу або злочинної бездіяльності в рішеннях Буци.

Водночас, станом на 29 серпня він, усупереч законодавству, не відновлений у посаді.

Крім того, Буца повідомляє, що міністр оборони Валерій Гелетей ще 19 серпня подав у Кабмін клопотання про відновлення його в посаді, але воно не було розглянуто.

"Таким чином, політичне замовлення на моє знищення є дотепер актуальним... Я не вважаю за доцільне перетворювати Міноборони в заручника в інтригах політиканів... Міноборони повинне працювати максимально повноцінно й ефективно, а міністр оборони повинен мати можливість підбирати власну команду, саме тому я подаю заяву про звільнення", – йдеться в заяві Буци.

Він також повідомив, що передав у Генеральну прокуратуру всі необхідні пояснення щодо пред'явлених раніше йому обвинувачень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.