Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Середа, 13 червня 2012, 12:45

Донька Бориса Возницького розповіла про останню волю свого батька

Останньою волею Героя України, академіка та директора Львівської національної галереї мистецтв Бориса Возницького було те, щоб батальні полотна «Битва під Віднем» і «Битва під Парканами» зайняли своє місце у Олеському та Золочівському замках, - повідомила сьогодні, 13 червня, під час прес-конференції донька Бориса Возницького, заслужений працівник культури України Лариса Разінкова.

 За її словами, наразі йдуть суперечки, оскільки полотна хочуть експонувати в костелі в Жовкві.

«Тепер же міністерство культури говорить про передачу картин в Київський мистецький арсенал. Але думаю, що київські музейники не будуть готові до зберігання таких полотен, адже експозиція потребує великого приміщення та спеціальної температури та вологості», - сказала Лариса Разінкова.

 11 червня, робоча група зі збереження культурних цінностей, які зібрав Борис Возницький, звернулася до заступника генерального директора Львівської національної галереї мистецтв Володимира Пшика з проханням упродовж десяти днів розмістити ці полотна в експозиціях Золочівського й Олеського замків. 

Нагадаємо, 23 травня, загинув директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький.  Він був за кермом службового автомобіля ВАЗ 2104. Трагедія трапилась у Золочівському районі, поблизу села Печенія. За попередніми даними у Бориа Возницького стався серцевий напад, авто виїхало на смугу зустрічного руху і врізалось у зустрічний автомобіль.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.