Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

правий сектор львів

прес-служба Правого сектора

Середа, 3 вересня 2014, 15:26

Зі Львова у зону АТО відправилося 10 добровольців від Правого сектора

правий сектор львів

Десятеро добровольців-правосекторівців сьогодні виїхали зі Львова на схід України, аби воюватимуть у лавах Добровольчого Українського Корпусу. 

 Про це Варіантам повідомила прес-служба Правого сектора.

Хлопці поїхали в зону АТО на двох позашляховиках, придбаних для ДУК патріотами-благодійниками.

Середній вік майбутніх бійців – 25 років. Всі вони мешканці Львівщини. Це ті хлопці, які відгукнулись на заклик «Правого сектора» до мобілізації та зголосились йти в бій під командуванням Дмитра Яроша та його оплічників. Як розповів керівник силового блоку «Правого сектора» Львівщини Тарас, це вже третя ротація правосекторівців нашого регіону на війну. Дехто з тих, хто поїхав сьогодні, вже кілька разів був в зоні АТО.

«Хлопці налаштовані їхати і вибивати окупанта. А як там буде, це вже залежить від багатьох факторів», – зазначив Тарас. Він також додав – з табору ДУК їхати на ротацію можна вже через два тижні після перебування, проте фактично ніхто не користається цією можливістю – бійці повертаються додому, коли є нагальна потреба відпочити чи підлікуватись.

«Їду, бо не має права ворожий чобіт топтати нашу землю. Хто прийшов вбивати, той наш ворог. Його треба викинути, аби наші діти були щасливі. Є надія, що наша держава дасть нам зброю. Не ту, яку зараз мають бійці «Правого сектора», а нормальну. Тоді точно переможемо», – коментує своє рішення вже втретє їхати в зону бойових дій Роман. В Україну він приїхав з Англії, коли почались заворушення на Майдані.

На війну вояки поїхали повністю екіпіровані – каски, бронежилети, камуфляж та берци є в кожного. Окрім того, обидва джипи вщент завантажені продовольством для хлопців, які нині воюють в ДУК.

«Ми щиро вдячні патріотам-благодійникам, які, побажавши залишитись неназваними, подарували Добровольчому українському корпусу ці авто. Ймовірно, на них встановлять важке озброєння. Хочу також подякувати нашим патріотам з Іспанії членам організації «Майдан Малага», «Автомайдану-ЗАХІД» та іншим небайдужим людям, котрі допомагають бійцям ДУК продовольством. Ми це дуже цінуємо», – зазначив керівник ГО «Правий сектор-Захід» Віталій Сергатюк.

Фото: Правий сектор.

Авто рерайту: Христина Олійник.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.