Варіанти,  3 вересня 2014

Секела Порошенка

Руслан Секела

В Україні понад 100 партій, але Порошенко для створення свого політичного проекту обрав саме "Наступ". 

Можливо, це питання до його політтехнологів.

Але цікаво, на яких умовах "Наступ" став ВО "Солідарність"?

А потім Блоком Петра Порошенка?

Здається, одну з них ми вирахували.    

Це фото учасників позачергового з'їзду ВО "Солідарність" потрапило у групу "Львівська політика" минулого тижня, бо на ньому другий праворуч – львів'янин Руслан Секела.

Він на почесному місті серед тих, хто встав під знамена Порошенка.

фото: Лариси Сарган,запощено в групу Олегом Довгаником 

У 2000 році, у віці 25 років, Руслан Секела вперше став депутатом Львівської міськради, але хто про це зараз пам'ятає!

Як втім непомітними й для багатьох сучасників залишились інші віхи його бурхливої політичної кар'єри.

Перед усім активна участь у досить, м’яко кажучи, сумнівних технологічних політичних проектах, які ніколи не сприймались серйозно у Львові: Народний Рух за Єдність (Бойко), Народний Рух за Єдність плюс, Всеукраїнський рух "Вперед!" Наталії Королевської і, нарешті, лідер партії Національний альянс свободи та украї?нського патріотизму "Наступ".

Секела неодноразово приймає участь у виборах різних рівнів, але успіх 2000 року йому не вдається повторити. Разом з тим, ці його спроби змушують львів'ян постійно згадувати про нього завдяки гучним скандалам

Секела завжди з’являється вчасно перед камерами там, де є хоч найменший натяк на протестну акцію.

В останнє Секела заявив про себе на виборах в Києві, де він кандидував в міськраду столиці від політичної партії УДАР і знову програв. 

Ми перерахували лише те, що можна перевірити у відкритих джерелах.

А скільки непересічних політичних подій за участю Руслана Секели залишилось виключно у пам'яті львів'ян!

Насправді, більшість дрібних протестних акцій у Львові початку 2000-х років не відбувались без його участі, а до багатьох з них він доклався ще й як організатор. 

І ось зараз ця фотографія.

Варіанти вже писали, що ВО "Солідарність", перейменована нещодавно в Блок Петра Порошенка, не була правонаступницею ПП "Солідарність", а була створена на базі іншої партії – Народного альянсу "Наступ".

Але тоді ми ще були переконані, що "Наступ" – технологічна партія, яка після свого перейменування канула в Лету. 

Виходить, що ні, бо голова і засновник "Наступу" Руслан Секела органічно влився одразу ж в керівництво ВО "Солідарність".  

Ось витяг з сайту Мінюсту про регістрацію ВО "Справедливість", в якому Руслан Секела значиться як заступник голови ВО "Солідарність", член центральної ради та президії. 

Правда вже влітку цього року Руслан Секела згадується як керівник Рівненської парторганізації ВО "Солідарність", а восени – як голова Київської. 

Ми спробували з’ясувати яку ж посаду сьогодні займає Руслан Секела, але й не змогли з ним порозмовляти – не брав слухавку.

У Львівській обласній організації Блоку Петра Порошенка нас запевнили, що такою інформацією не володіють. Також там не знають нічого про заступників Юрія Луценка, лише знають, що офіційний сайт партії запрацює наступного тижня.

Як би не було – Секела в партії Порошенка на видних ролях, що може означати одне – він знову буде брати участь у виборах.

От не ходілось би думати, що високе місце у виборчому списку блоку було ще однією умовою такої швидкої трансформації "Наступу" в Блок імені президента. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.