Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Українські новини

Середа, 13 червня 2012, 13:28

Експерти кажуть, що спадщина Возницького під загрозою

Під загрозою всі картини Львівської національної картинної галереї, - повідомив сьогодні, 13 червня, під час прес-конференції кандидат історичних наук, науковий співробітник відділу археології Інституту українознавства імені І. Крип’якевича НАН України Микола Бандрівський.

 

На його думку, проблеми в картинної галереї почались, коли вона отримала статус національної.

«Коли картинна галерея була підпорядкована Львівській облдержадміністрації та Львівській обласній раді, то місцева влада могла впливати на долю картинної галереї, а тепер тільки Київ. І одним підписом ми можемо втратити всі надбання Бориса Возницького», - сказав Микола Бандрівський.

Також він зазначив, що сьогодні в Україні знову повернулися до питання створення історико-архітектурного заповідника «Галицька корона».

«Це нонсенс, оскільки створення заповідника означає відділення від галереї мистецтв замків, в яких експонуються твори мистецтв, що належать Львівській галереї. До того ж , 4 з 6 замків, які мають увійти в заповідник знаходяться на території Волинської області»,- сказав історик.

Зазначимо, враховуючи відкрите звернення інтелігенції Львівщини, розпорядженням голови обласної ради від 07.06.2012 р. №816 у Львові створили робочу групу, аби не допустити втрати культурного спадку. До її складу увійшли відомі громадські діячі, науковці, музейники.

Нагадаємо. 23 травня, загинув директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький.  Він був за кермом службового автомобіля ВАЗ 2104. Трагедія трапилась у Золочівському районі, поблизу села Печенія. За попередніми даними у Бориа Возницького стався серцевий напад, авто виїхало на смугу зустрічного руху і врізалось у зустрічний автомобіль.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.