Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

малярія

medicalxpress.com

Четвер, 4 вересня 2014, 14:46

На Львівщині від малярії лікують одного чоловіка

малярія

На даний час у Львівській обласній інфекційній лікарні на лікуванні перебуває 21-річний юнак з діагнозом “Малярія”.

Хворий – громадянин Нігерії, країни з ендемічною захворюваністю на тропічну малярію, повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

У 2013 році у Львівській області було два випадки тропічної малярії: у волонтера з Замбії, а також геолога з Червонограда, який працював в Гвінеї.

В Україні торік зареєстровано у цивільних громадян 78 випадків завізної малярії з 4 летальними наслідками від тропічної малярії. Найбільша кількість випадків виявлена в м. Києві – 14. Найчастіше хворіли особи віком від 21 до 50 років (70,5 % від усіх хворих). Серед захворілих було 68 чоловіків і 10 жінок, які за родом діяльності є робітниками, пілотами, моряками, студентами.

За даними фахівців «Українського центру з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров’я України», в Україні, після ліквідації місцевої малярії у 1960 р., мають місце лише завізні випадки цього захворювання.

Загалом у світі щорічно виникає 300-500 млн. клінічних випадків малярії, з яких 80% пов’язано з Африканським континентом. Більшість летальних випадків, особливо серед дітей, також припадає на Африку, де щодня помирає орієнтовно 3000 осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.